Extra materiaal voor groep 7

Herhalingsbladen

Hieronder vindt u de herhalingsbladen, om te downloaden en te printen. Handig voor leerlingen die onvoldoende scoren op de toets!


Computeropdrachten uit het werkboek

In het werkboek bij blok 6 staan twee opdrachten die uw leerlingen op de computer kunnen maken: opdracht 3, les 1 en opdracht 7, les 2. Helaas is opdracht 7 uit les 2 komen te vervallen. De instructies voor uw leerlingen kunt u hieronder dowloaden.


Kopieerbladen topografie

Download hier de kopieerbladen topografie mét en zonder antwoorden.

Lees verder

Google Earth

Neem uw leerlingen mee op reis door de regio van het blok via Google Earth. Ook handig voor op het digibord!

Lees verder

Klik- en leeroefeningen

Met deze klik- en leeroefeningen oefenen uw leerlingen in hun eigen tempo op een speelse en interactieve manier de begrippen die in de lesstof centraal staan. Per thema is er één oefening.

Overige downloads

Aangepaste antwoordboeken groep 7

Het Cito heeft enige tijd geleden de topografielijst voor het basisonderwijs aangepast. De nieuwe lijst bevat bijna 10% nieuwe topografische namen. Het totaal aantal namen blijft 300. Lees hier hoe u de nieuwe antwoordboeken gratis kunt ontvangen.

Lees verder

Deel met anderen

Woordenschat groep 7

De gratis software Woordenschat legt begrippen uit de les uit aan de hand van (voorgelezen) tekst, beeld en animaties. U kunt dit programma zowel voorafgaand aan de les (preteaching) als tijdens de les gebruiken. U hoeft er niets voor te downloaden.

Lees verder